EU slukker for glødepærer

De gammeldags pærer forsvinder helt over de kommende tre år. Glødepærer på over 100 watt er forbudt fra denne måned.

For at spare energi og dermed skåne miljøet har EU indført et forbud mod glødepærer på over 100 watt, som træder i kraft fra denne måned. Forbuddet bliver udvidet til klare glødepærer med lavere watt i de kommende to år, hvorefter matterede pærer også bliver forbudt. Om tre år er det helt slut med de gammeldags glødepærer i EU. Butikkerne må dog fortsat sælge de pærer, de allerede har på lager.

De gamle glødepærer har eksisteret i 130 år, men de er meget ineffektive. Kun omkring 5 pct. af den energi, de bruger, omdannes til lys. Resten bliver til varme og forsvinder. Moderne lysformer som kompaktlysstofrør og lysdioder har et langt bedre energiregnskab. Sparepærer bruger op til 80 pct. mindre energi end glødepærer, men de er stadig noget dyrere end almindelige pærer.

EU har beregnet, at en gennemsnitlig familie kan spare 350 kr. om året ved at skifte til sparepærer, og den samlede besparelse som følge af forbuddet frem til 2020 anslås til 23 millioner husstandes elforbrug eller 32 millioner ton CO2 om året.

Det nye forbud gælder kun for omgivelsesbelysning, men der ventes lignende lovgivning om retningslys som spots i 2010.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere