Anti-snydeprogram overtræder ikke copyright

Amerikanske studerende mener, at deres ophavsret bliver krænket, når deres opgaver kopieres til databaser for at afsløre opgavesnyd.

Flere skoler og universiteter har taget teknologien i brug for at afsløre opgavesnyd blandt eleverne.

Hjælpemidlet kan for eksempel være en scanner, der kan sammenligne den aktuelle opgave med tekst på internettet og tidligere afleverede opgaver.

Også danske skoler har taget redskabet i brug med succes, men nu møder den digitale sladrehank modstand.

I USA har en gruppe elever anlagt sag mod firmaet iParadigms, der laver programmet "Turnitin".

De studerende mener, at deres copyright bliver overtrådt, når maskinen gemmer et eksemplar af deres opgave i den gigantiske database, som skal bruges til at afsløre fremtidige fuskere og dovne studerende.

Men nu har en amerikansk domstol afgjort, at der ikke er tale om copyrightovertrædelser i dette tilfælde.

Retten mener ikke, at firmaet Turnitin gør brug af elevernes kreative arbejde, da opgaverne kun bliver brugt til maskinel sammenligning. Retten noterede også, at firmaet ikke offentliggør kopier af opgaverne til andre. Endvidere mente retten, at de fleste opgaver ikke har en egentlig markedsværdi.

Nu må de studerende i stedet rette kanonen efter deres skoler, der ofte tvinger eleverne til at lade opgaverne blive registreret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere