Alligevel grus i Oracle og Suns ægteskab

EU vil alligevel kigge nærmere på de to giganters partnerskab.

Lige ved og næsten...

Oracles overtagelse af Sun var egentlig blevet godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder, men der er lidt mere tilbageholdenhed at spore på den anden side af Atlanterhavet.

EU-kommissionen har i hvert fald gjort det tydeligt, at der ikke kommer en lynhurtig godkendelse af overtagelsen. Kommissionen vil i stedet iværksætte en undersøgelse af ægteskabet, der betyder, at software-giganten Oracle skal punge op med over 40 milliarder kroner for Sun Microsystems, der især producerer hardware.

EU-kommissionen er selvfølgelig bekymret for, at milliardhandlen kommer til at skabe et monopol, som afslutningsvis resulterer i mindre konkurrence og højere priser. Med overtagelsen får Oracle fingrene i teknologier som Java, MySQL, ZFS og OpenOffice. Noget som IBM også så en fremtid i, men deres bud på Sun blev tidligere i år afvist.

EU-kommissær Neelie Kroes mener, at kommissionen er forpligtiget til at lave en grundig undersøgelse, når "verdens største udvikler af proprietære databaser er på vej til at overtage verdens ledende udvikler af open-source database".

Handlen, der blev annonceret i april, skulle egentlig have været afsluttet nu, men de to virksomheder skal ikke forvente at få EU svar og godkendelse før den 19 januar.

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere