Artikel top billede

Dansk kodestyring spinder guld i Australien

Ung dansker sælger Bitbucket til australsk it-firma.

Det danske kodestyringsværktøj Bitbucket, som hjælper udviklere i et projekt til at samle kode, er kommet på australske hænder, efter den australske it-virksomhed Atlassian har købt det af den 25-årige udvikler Jesper Nøhr.

Jesper Nøhr, der begyndte på udviklingen af Bitbucket for omkring tre år siden, er nu draget nu draget down under sammen med en anden udvikler, hvor de skal arbejde direkte under Atlassian i stedet for at være herre i eget hus.

Bitbucket var dels ejet af Jesper Nøhr, dels af det danske it-bureau Konstellation, som Jesper Nøhr var ansat hos. Firmaet så potentiale i medarbejderens sideprojekt og besluttede derfor at gå ind i projektet og sætte udviklere på det.

Værktøjet er et kodeversioneringssystem, der giver rum for kommunikation mellem flere udviklere, der arbejder på det samme projekt. Bitbucket sørger på den måde for en glat samling af koden og giver back up, hvis noget skulle gå galt. Op til fem brugere på et projekt er gratis, og for ti bruger-licenser løber indtil 3. oktober et tilbud om et års gratis licens.

Prisen på Bitbucket er ikke til at hive ud af Konstellations kreative direktør Thomas Pries.

"Men vi er i hvert fald ret glade," siger Thomas Pries og lyder som én, der mener det.

Ifølge ham vil køberen Atlassian ikke røbe, hvad de giver for virksomheder, fordi selskabet er i gang med en opkøbsbølge. Derfor er Thomas Pries mund lukket med klausuler.

Konstellation, der startede for fire år siden, havde de første år små overskud på omkring 50.000 kroner. Regnskabet for 2008/2009 bød til gengæld på et underskud på 322.000 kroner. Ifølge Thomas Pries er overskuddet på salget af Bitbucket i et niveau, så firmaet får nye muligheder for investeringer i små opstartsvirksomheder gennem virksomhedens koncept Ignition, hvor iværksættere kan få udviklerhjælp og kontorplads mod andele i selskabet.

 "Det giver os mulighed for at rykke Konstellation til et andet niveau," siger Thomas Pries.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere