Forskere i Danmark og Indien går sammen

Danske og indiske forskere går nu sammen om at etablere et fælles institut for innovation.

Nu etableres et nyt internationalt institut for innovation i samarbejde mellem forskere fra Aalborg Universitet og indiske kolleger. Samarbejdsaftalen om det nye institut med navnet I4CT ("International Institute for Innovations in ICT") er blevet forhandlet på plads i Aalborg i denne uge. Instituttet placeres i i Lonavala nær den indiske millionby Mumbai og den officielle åbning finder sted i slutningen af februar.

"Fra starten vil fokus være på kommunikationsteknologi, energi og sundhedsvidenskab, men vi regner med at udvide med flere områder. Vi får stillet arealer og bygninger til rådighed af vores indiske partner, og vores ambition er at skabe et universitetscampus uden lige noget sted i verden. Vi vil gøre det til et udstillingsvindue for alt dét, vi i dag kan med trådløs teknologi. Det skal samtidig være med til at tiltrække investorer og skabe forretningsmuligheder, som kan gøre instituttet selvfinansierende," siger professor Ramjee Prasad, der er direktør for Aalborg Universitets Center for Teleinfrastruktur.

Aftalen omfatter bl.a. udveksling af forskerstuderende, som kommer til at arbejde med industrien i både Indien og Danmark. Den indiske partner i projektet er Sinhgad Technical Education Society. Det indiske uddannelsessystem er anderledes end det danske, men Sinhgad Technical Education Society er forsøgsvis begyndt at introducere studerende på nogle uddannelser til projektarbejde. Danskerne skal nu hjælpe med deres undervisningserfaring med problembaseret projektarbejde.

"Områder som sundhedsvidenskab og energi er gode eksempler på, at vi kan bruge informations- og kommunikationsteknologi til at skabe innovation og indbringende forretning, samtidig med at vi giver folk et bedre liv. Et andet vigtigt emne i Danmark er at få etableret næste generation af forskere. Forhåbentlig vil vores samarbejde også resultere i, at flere indiske forskere i fremtiden arbejder her, og at flere danske forskere arbejder i Indien," siger dekan Frede Blaabjerg fra de Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på Aalborg Universitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere