Googles magt mindre end antaget

Man kan godt droppe Google-annonceringen uden at miste søgegigantens trafik. Det viser krigen mellem eBay og Google.

Da Google i sidste uge forsøgte at gatecrashe et eBay-arrangement og i den forbindelse promovere sit eget alternativ til eBays Paypal, kom reaktionen med det samme: Ebay, som er en af de største af Googles annoncører, satte øjeblikkeligt en stopper for al annoncering.

Google er fra flere sider beskyldte for at tilrane sig for stor magt i det globale mediebillede, men ifølge internet-analysefirmaet Hitwise viser slagsmålet med eBay, at Googles magt er mindre end antaget.

Dagen efter eBay havde lukket for sin Google-annoncering, kunne eBay konstatere, at 9,6 procent af alle besøgende stadigt kom fra Google. Ugen forinden - hvor eBay stadigt annoncerede på Google - var det tilsvarende tal 10,6 procent. Altså en nedgang i trafikken på en enkelt procent.

»Jeg havde ventet en større nedgang efter at annoncerne blev stoppet,« siger Bill Tancer, fra internet-analysefirmaet Hitwise til Times Online.

En fjerdedel af den trafik, der kommer til eBay fra Google, stammer fra søgninger, hvor folk skriver »ebay« i Googles søgefeldt, snarere end fra de sponsoreret links, som optræder ved siden af søgeresultaterne. Da Googles annonce-politik forbyder at bringe konkurrerende selskabers annoncer sammen med søgeresultaterne, får eBay en pæn portion uspoleret opmærksomhed fra Google uanset, om man annoncerer eller ej.

»Måske vil eBay konkludere, at trafikken opstået fra simple søgninger er nok i sig selv,« siger Bill Tancer.

Google er dog ikke specielt decimeret af den grund. Ifølge Time har Google for nyligt overhalet Cisco, som det mest værdifulde it-selskab målt på markedsværdi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere