Dansker bliver nordisk Toshiba-direktør

Danske Peter Skou, der har stået i spidsen for Toshibas danske pc-forretning siden 2003, er nu forfremmet til nordisk direktør.

I 2005 fik Peter Skou, udover ansvaret for den danske forretning, også ansvaret for at at sælge Toshibas computere i Finland. Nu er han netop blevet udnævt som nordisk direktør for Toshibas pc-forretning.

»Jeg har fået jobbet, fordi jeg har været med til at vækste Toshibas forretning kraftigt i Danmark og Finland,« fortæller en glad Peter Skou til ComON's søstermagasin, CRN.

Han beretter at hans opgave nu er, at få Toshibas markedsandel banket op på 10 procent i hele Norden. En opgave han mener, er realistisk at løse indenfor en kort årrække.

»I Danmark, hvor vi allerede i dag har en markedsandel på otte procent, regner jeg med, at kunne opnå en markedsandel på ti procent i løbet af et års tid. I resten af Norden, hvor vores markedsandel er lidt lavere, kommer der nok til at gå op mod to og et halvt år. Men hvis jeg får den økonomiske support jeg har brug for fra Japan, så kan det gå hurtigere,« siger Peter Skou.

Offensiven mod markedet er allerede i gang. Toshiba har netop lanceret en nordisk B2B-kampagne, der skal lokke flere SMB-forhandlere ind i folden hos producenten.

»På nordisk plan vil 600 forhandlere få tilbuddet om at blive signet op på det nye erhvervspartnerprogram, der giver forhandlerne to procents kickback uanset hvilken distributør de bruger,« siger Peter Skou.

Han fortæller, at han er i gang med at rekruttere otte til ti nye accountmanagerer, som skal understøtte den nye erhvervsatsning.

Peter Skou lægger ikke skjul på, at han gerne vil kopiere Toshiba i England, hvor selskabet sidder øverst på bærbartronen.

»Alt hvad Toshiba gør i England, kommer vi til at føre ud i livet i Norden. Det kommer til at give os et utroligt push,« slår den nyudnævnte nordiske direktør fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere