Oracle indleder budkrig med SAP

Oracle forsøger at overtage softwarefirmaet Retek for næsen af sin tyske rival SAP.

Den amerikanske database-gigant Oracle, som netop har afsluttet overtagelsen af Peoplesoft for 10 milliarder dollar, forsøger nu at købe softwarefirmaet Retek for næsen af sin tyske konkurrent SAP. Oracle har tilbudt at betale 9 dollar per Retek-aktie - det er 0,50 dollar mere end konkurrentens tilbud.

SAP indgik sidste uge en aftale med Retek om at købe selskabet for 8,50 dollar per aktie, hvilket svarer til en samlet pris på godt tre milliarder kroner, og de to firmaer meddelte at handlen forventes afsluttet i begyndelsen af april.

Men Oracle har reageret hurtigt og alene i de sidste to dage købt 5,5 millioner Retek-aktier eller 10 procent af den samlede aktiekapital for at blokere handlen.

I et brev til Reteks bestyrelse henviser Oracle-chef Larry Ellison til, at de to firmaer allerede har et langvarigt partnerskab, og at 80 pct. af Reteks kunder bruger Oracle-databaser. Desuden skulle der være mange tekniske ligheder mellem produkterne.

Retek udvikler software til detailledet og havde en omsætning på 1,04 mia. kr. sidste år. Firmaet med hovedkvarter i Mineapolis beskæftiger 525 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere