IBM stormer frem på dansk netværksmarked

En alliance med Cisco har forvandlet et af IBM?s hensygnende enheder, netværksafdelingen, til en guldfugl. På to år fordobledes IBM?s omsætning på det danske netværksmarked, og væksten fortsætter med uformindsket styrke.

IBM stormer frem på det danske netværksmarked. Omsætningen er fordoblet inden for de seneste to et halvt år, og afdelingschef Henning Glegg-Sørensen, IBM Networking Services, forventer en lignende udvikling de kommende år.

- Det siger jeg ud fra de vækstrater, vi har nu, forklarer han.

IBM omsætter allerede i dag for et trecifret millionbeløb på det danske netværksmarked, men Henning Glegg-Sørensen vil ikke ud med den nøjagtige størrelse. Han fastslår dog, at omsætningen ikke kommer over en milliard kroner om året i løbet af de næste to år, hvor han ellers venter den fordoblet.

Netværksafdelingen går stik imod tendensen i den øvrige del af IBM?s danske forretning. IBM noterede sidste år et underskud herhjemme for første gang i ti år, mens Henning Glegg-Sørensens 60 medarbejdere altså stod for en omsætning på over 100 millioner kroner.

- Jeg var en af kæledæggerne sidste år, som afdelingschefen udtrykker det.

IBM?s fremgang på netværksmarkedet kommer, efter selskabet i 1999 droppede sine egne netværksprodukter og solgte hele divisionen til Cisco, verdens største producent af netværksudstyr.

IBM har til gengæld indgået en alliance med Cisco og har fået netværksgigantens guldcertifikat. Det har TDC og NetDesign også i Danmark, og de to regner Henning Glegg-Sørensen for sine hovedkonkurrenter.

IBM koncentrerer sig nu om at levere netværkssystemer. Det sker ofte i samarbejde med de øvrige IBM-afdelinger. Omkring halvdelen af salget sker således i enhederne for henholdsvis outsourcing af IT-drift og salg af forretningssystemer.

Henning Glegg-Sørensen fremhæver, at IBM-organisationen sikrer, at hans afdeling kan løfte de største netværksprojekter. Desuden spiller det ind på væksten, at IBM kan håndtere ordrer, som dækker flere forskellige lande på samme tid.

IBM er netop kommet med på en rammeaftale om tele- og datakommunikation fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI). Konkurrenterne var allerede med på den aftale. Henning Glegg-Sørensen tør endnu ikke sige noget om, hvor stor ekstra omsætningen SKI-aftalen medfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere