Forsoningsmøde mellem KMD og it-chefer

Oven på kritikken fra de kommunale it-chefer strækker KMD nu armen frem til forsoning. Formanden for de kommunale it-chefer inviteres til dialog-møde for at kaste lys over behovet for open source.

Kritikken er haglet ned over KMD på det seneste efter, at flere kommunale it-chefer og offentlige it-eksperter har givet it-giganten skylden for den lave udbredelse af open source i de danske kommuner.

Selv har KMD hele tiden hævdet, at det er kommunerne selv, der ikke er interesserede i at skifte. Men nu strækker KMD-direktør Jon Johnsen dog alligevel hånden frem til forsoning. Det sker efter, at Formanden for de kommunale it-chefer, Ellen Svenning har udtalt, at hun nu vil drøfte med sine medlemmer, hvordan de bedst lægger pres på KMD.

»Det jeg vil gøre nu er at tage kontakt til Ellen Svenning og høre hvad, det konkret er, at it-cheferne ønsker og forventer af os, så vi kan komme videre med at udvikle de løsninger, der er behov for,« siger KMDs vicedirektør Jon Johnsen til IT-avisen ComON.

KMD bremser besparelser
Med invitationen tager KMD et skridt mod at få løst det problem, som de kommunale it-chefer selv kalder den største barriere for open source i kommunerne. Nemlig at de KMD-programmer, som kommunerne bruger nu, ikke har XML-snitflader, så de kan integrere med andre office-programmer end Microsoft.

»Dermed mister man som kommune alle de integrationer til tekstbehandlingsprogrammet, som ligger i KMD-programmerne,« fortalte konsulent i Kommunerne Landsforening, Michael Hald til IT-avisen ComON i sidste uge.

Samtidig ridsede professor Michael Kühn Pedersen, fra Institut for Informatik, ved Handelshøjskolen i København, problematikken op på denne måde.

»Det offentlige står i en situation, hvor de er for afhængige af KMD og deres valg af løsninger, til at have valgfriheden til at vælge open source. Den frihed får de først for alvor, når KMD åbner deres systemer,« sagde han.

Diskussionen om open source i kommunerne er blusset op igen efter, at vi her i IT-avisen ComON i en undersøgelse i sidste uge kunne fortælle at blot 12 procent af de danske kommuner har taget open source til sig i mere eller mindre grad.

Teknologirådet har i en rapport vurderet, at der kan spares 5.100 kroner pr. ansat ved at overgå til open source. I kommunalt regi svarer det til to milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere