Millioner fra Merlins mega-udsalg havner i islandsk bankhul

Selvom kreditorerne har masser af penge til gode i Merlin, får de ingen glæde af gårsdagens utrolige udsalg.

Historien om "brandudsalg i Merlin" samt løfter om op til 75 procent rabat på fladskærms-tv, computere og stereroanlæg trak i går flere hundrede meter lange køer foran den krakkede Merlin-kædes butikker. Så voldsomt var interessen for en god handel, at der flere steder opstod tumultagtige tilstande blandt de ventende kunder.

Mange har formentlig fået en halvlang efterårsnæse, da de fleste varer blot var nedsat med 25 procent - knaldtilbuddene forsvandt som dug for oktobersolen, da folkemasserne trængte sig på i løbet af formiddagen.

Hvor meget, der blev omsat for ved sagens slutning, er det ikke lykkedes ComON at opklare, men baseret på priser og antal kunder tyder alt på, at forretningen må have tjent mere, end den nogensinde havde drømt om.

Alligevel har den exceptionelt store tilstrømning af kunder ikke skæppet i kassen i Merlin A/S, der er under betalingsstandsning.

Heller ikke den nye ejer af kæden, Elbodan, står til at tjene på gårsdagens megaudsalg.

Millionerne, der må formodes at komme ind fra udsalget, skal i stedet sendes til Island, fortæller advokat Peter W. R. Krarup, der er tilsynsførende for Merlin A/S.

Merlins varelager er nemlig for længst blevet pantsat hos den islandske bank Landsbanki. Og hvad der sker med pengene på Island, er for tiden temmelig usikkert.

Landsbanki er sat under administration af den islandske stat - der selv er på vej til at blive sat under administration af den internationale valutafond, IMF.

Alle bankens indeståender - inklusive værdierne i det pan-europæiske datterselskab Icesave, hvis kunder tæller en lang række britiske offentlige kontorer, politistationer og andre organisationer - er frosset inde. Sagen er genstand for svære diplomatisk forviklinger mellem Island og Storbritannien, og samtidigt forhandler kriseramte Island med IMF om en hjælpepakke, der vil lægge den islandske økonomi i jernlænker.

IMF og Islands betydning for verdensøkonomien som vi kender den bliver nok ikke påvirket af Merlins sidste udsalg - og det samme gør sig gældende for stort set alle andre, der har eller har haft interesser i elektronik-kæden.

»Det har sådan set ikke nogen interesse for boet eller for kreditorerne, om udsalget blev en succes eller ej,« siger den tilsynsførende advokat til ComON.

Merlins varelager var pantsat for 35 millioner kroner, men Peter W. R. Krarup tvivler på, at der er kommet tilnærmelsesvist så mange penge ind på udsalget.

I alt har kreditorerne cirka et trecifret millionbeløb til gode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere