Danskere skal hjælpe tysk region efter Nokia-lukning

Den tyske by Bochum blev hårdt ramt af Nokias fabrikslukning sidste år. Nu skal danske investorer hjælpe med at få regionen på fode igen.

For omkring et år siden lukkede Nokia sin mobiltelefon-fabrik i den tyske by Bochum og flyttede arbejdspladserne til Rumænien. Flere end 2.300 ansatte hos fabrikken mistede deres job, og ifølge de seneste tal har halvdelen fortsat ikke fundet et nyt arbejde.

Lukningen medførte en proteststorm mod Nokia i Tyskland og flere politikere reagerede ligefrem med opfordringer til at boykotte det finske selskabs produkter.

Men Nokia har forsøgt at afbøde konsekvenserne af lukningen med et vækstprogram, »Growth for Bochum«, der er skabt sammen med delstatsregeringen i Nordrhein-Westphalen. Programmet skal blandt andet tiltrække danske investorer til området.

»Den omfattende startpakke er et tilbud til danske og andre internationale virksomheder, som starter deres forretning her. Vi skaber optimale muligheder for de virksomheder som via placering i Bochum ønsker at træde ind på det tyske marked. Det sker med tilbud om detaljeret markedsanalyse, ekspertrådgivning om finansiering og statsstøtte, adgang til regionale business netværk og detaljeret viden om ejendomshandel,« siger Christa Thoben, der er økonomiminister i delstaten.

Industriområdet Ruhr - som blandt andet huser Bochum - ligger i det vestlige Tyskland og bliver betragtet som en af de væsentligste vækstområder i landet. Regionen har 10 millioner indbyggere og er verdens 18. største eksportmarked med en volume på 174 milliarder euro. Det er samme niveau som Spanien eller Taiwan.

Den tyske metropol satser på at tiltrække virksomheder inden for healthcare, it-sikkerhed, højteknologi og vedvarende energi. Der er oprettet en hjemmeside, som henvender sig til potentielle investorer.

Selv det seneste initiativ er dog næppe nok til at rette op på den image-skade, som Nokia har fået i Tyskland. Den seneste GfK-markedsanalyse viser at Nokias markedsandel er faldet fra 44 til 36 procent i Tyskland, og det tilskrives primært forbrugernes negative reaktion på flytningen af de tyske arbejdspladser til Rumænien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere