Hver fjerde dansker på internet hver dag

Antallet af danske internetbrugere vokser dag for dag, og flere og flere kaster sig ud i at handle på nettet. Men sikkerheden er fortsat den største barriere for e-handel, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er fortsat selvstændige erhvervsdrivende og studerende, der er de flittigste brugere af internettet. Men også andre grupper oplever stor vækst, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt 24 procent af befolkningen brugte internettet dagligt i andet kvartal 2002 mod 21 procent i samme kvartal sidste år.

Den største stigning skete blandt arbejdere og personer uden for erhverv, hvor henholdsvis 16 procent og 12 procent var på internettet hver dag.

I grupperne selvstændige og studerende er der cirka 35 procent daglige internetbrugere, mens tallet for funktionærer var 28 procent.

Kun 10 procent i grupppen på 60 år og derover er dagligt på nettet, mens de 16-19-årige er de mest flittige netbrugere med hele 32 procent daglige surfere.

Internethandelen synes desuden i stadig bedring, da 27 procent af befolkningen mindst en gang i løbet af det seneste år har handlet på nettet. Det er en stigning fra 20 procent for et år siden.

En af de vigtigste barrierer for at handle via internettet er, at man er bekymret for sikkerheden. Det mener 28 procent af den del af befolkningen, som havde mulighed for at handle via internettet, men alligevel ikke gjorde det, skriver Danmarks Statistik.

Relevant link:

Statistik om danskernes netforbrug (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere