TDC skifter storageleverandør

Talrige fejl på newsserveren får nu TDC til at skifte storageleverandør. Samtidig bliver filstrukturen redesignet. Ifølge TDC skulle problemerne være løst ved udgangen af september.

En lang række fejl på TDCs newsserver får nu selskabet til at skifte storageleverandør. Fejlene har forstyrret driften så meget, at mange kunder har følt sig generet.

- Vi har gennem den senere tid oplevet, at de storagesystemer, der indeholder newsserverens data, er gået ned på grund af fejl i diskene. Så vi skifter nu storageleverandør og har taget skridt til at få redesignet filstrukturen i storagesystemet, siger Kent Clausen, der er driftschef hos TDC Internet.

Han oplyser dog, at TDC's oppetid generelt ligger meget højt, men at fejlene i den seneste tid har været så graverende, at der måtte gøres noget.

TDC forventer, at udskiftningen af storagesystemet vil være afsluttet i begyndelsen af oktober.

Kent Clausen vil dog ikke oplyse, hvem den nye leverandør er, eller hvem TDC har benyttet indtil nu.

Kunder utilfredse

Problemerne med TDC's storagesystem har været så omfattende, at mange af selskabets kunder har følt sig voldsomt generede af det.

Efter Computerworld Onlines omtale af problemerne i fredags har adskillige læsere henvendt sig for at fortælle om deres plagsomme erfaringer med det problematiske system.

En af dem er Jesper Haaber Gylling, der er freelance IT-konsulent. Han har igennem godt tre år været erhvervskunde hos TDC. Den ustabile drift er noget, han har mærket en del til.

Som IT-professionel bruger han dagligt nyhedsserveren på news.tele.dk ? når den altså kører.

- Det er sådan lidt i stil med, at man sidder om morgenen, før man logger på og tænker: Gad vide om det virker nu. Det er simpelthen for dårligt. Jeg har betalt for en service, som jeg ikke har fået, siger Jesper Haaber Gylling.

Erhvervskunder og privatkunder

Han har svært ved at forstå, at TDC har forskellige postservere til henholdsvis erhvervs- og privatkunder ud fra devisen om, at erhvervskunderne skal have adgang til deres e-mail uanset hvad. Men hvad enten man er erhverskunde hos Zillion, der er TDCs afdeling for erhvervskunder, eller privatkunde hos for eksempel Opasia, er man henvist til den samme newsserver.

- Den samme service som den, jeg får på postserverne, kunne jeg godt efterlyse omkring newsserveren. Men det lader ikke til, at man fra TDC's side er interesseret i at yde den service. Det forekommer mig mærkeligt, at et selskab med omkring en million kunder og et pænt overskud ikke kan opsætte en ekstra newsserver til erhvervskunderne, siger IT-konsulenten.

TDC Internets driftschef er dog ikke sikker på, at det vil løse problemet:

- Det vil være et enormt arbejde at kopiere alt materiale over på en slaveserver. Det vil sandsynligvis heller ikke løse problemet, fordi det drejer sig om filstrukturens indretning. Filstrukturen vil blive rettet til samtidig med, at storagesystemet udskiftes. Vi forventer normal drift, når dette arbejde er afsluttet ved udgangen af september, siger Kent Clausen fra TDC internet.

Han kan ikke afvise, at kunderne i den kommende tid vil opleve flere perioder med ustabil drift som følge af udskiftningen.

- Det lyder godt, hvis driften snart igen bliver normal. Jeg så dog gerne, at Zillion fik sin egen newsserver. Men det her må vel være den næstbedste løsning, siger Jesper Haaber Gylling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere