Digiquant-tab større end salg

Den danske leverandør af afregningssoftware, Digiquant, måtte notere et underskud på 189 millioner kroner i 2001 på baggrund af en omsætning på 180 millioner kroner. Alligevel proklamerer selskabet balance i regnskabet i 2002.

Nu har den danske softwarevirksomhed Digiquant også papir på, at den generelle krise i tele- og netbranchen sidste år kraftigt skyllede ind over selskabet, der fremstiller afregningssoftware til tele- og internetselskaberne. Ifølge regnskabet udskød eller annullerede kunderne flere ordrer i 2001 ? og bidrog til et trangt år.

Af virksomhedens regnskab for 2001 fremgår det, at omsætningen kom op på 180 millioner kroner.

Til gengæld akkumulerede Digiquant i løbet af året et underskud på 189 millioner kroner. Det skyldes især et underskud på den primære drift på 145 millioner kroner.

Digiquant A/S Årsregnskab
Millioner kroner20012000 (seks mdr.)
Omsætning180,3121,4
Resultat af primær drift (EBIT)-144,9-124,1
Resultat før skat -188,5-113,7
Resultat-188,9-113,7
Egenkapital48,071,8
Antal ansatte207395
Da regnskabet for 2000 kun dækker over seks måneder, kan tallene ikke umiddelbart sammenlignes.

Men i de seks måneder præsterede Digiquant ? der før hed Belle Systems ? en omsætning på 121 millioner kroner. Og underskuddet for de seks måneder endte dengang på 114 millioner kroner.

Øget udgifter til salg

Størstedelen af Digiquants driftsunderskud skyldes store udgifter til salg og marketing. Alene den post kostede 114 millioner kroner.

Digiquant har nu placeret sit hovedkvarter i USA, mens udviklingsafdelingen sidste sommer blev flyttet til nybyggede lokaler ved Roskilde Universitets Center (RUC). Det primære produkt er Internet Management System (IMS), som tele-og netudbydere kan bruge til at håndtere forskellige tjenester som underholdning, e-handel og personlig information med.

Sidste år brugte Digiquant 75 millioner kroner på forskning og udvikling mod 51 millioner kroner i de sidste seks måneder i 2000.

Til at dække udgifterne sælger softwarevirksomheden licenser og serviceydelser. Licenssalget er faldet i 2001 til 88 millioner kroner, hvor det i 2000 lød på 101 millioner kroner. Til gengæld sælger Digiquant flere konsulentydelser i tilknytning til sine produkter.

I andet halvår af 2000 solgte selskabet tjenesteydelser for 20 millioner kroner. Sidste år var salget steget til 93 millioner kroner.

Balance i 2002

I et interview med Computerworld Online i maj oplyste den administrerende direktør Erik Froberg fra hovedkvarteret i Boston, at virksomheden går efter sorte tal på bundlinien i indeværende år.

Selskabet fik i april i år tilført 64 millioner kroner (8 millioner dollars) fra sine investorer i investeringsfirmaet General Atlantic Partners, Cisco og venturefirmaerne Vertex Management og Index Ventures. Det skal understøtte koncernens drift frem til den forventede ligevægt i år.

Det fulgte et kapitalindskud i april 2001 på 154 millioner kroner (20 millioner dollars) fra den samme kreds af investorer.

Kravet har til gengæld været kraftige reduktioner i udgifterne, hvilket især har betydet omfattende fyringer af medarbejdere. Ved indgangen til 2001 var der 395 ansatte. 12 måneder senere var der 207 ? hovedparten i Roskilde.

Det tal er i år blevet yderligere reduceret, så der nu kun arbejder 170 ansatte i Digiquant-koncernen.

Der er således god plads i domicilet i Roskilde, så en del af bygningerne forsøges nu lejet ud til andre firmaer.

Det rykker ikke ved selskabets mål om at klatre til tops ? og blive, hvad Erik Froberg tidligere har kaldt Porschen inden for afregningssoftware: et lille, men højt specialiseret firma, som alle kender på grund af kvaliteten.



Vil du vide mere om Digiquant og IMS?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere