Pænt overskud i Texas Instruments

Den danske afdeling af teknologivirksomheden Texas Instruments kunne notere et pænt overskud i 2001. 55 millioner kroner før skat af en nettoomsætning på 123 millioner kroner. Samtidig er afdelingen vokset kraftigt efter opkøb og nyansættelser.

37 medarbejdere i den danske afdeling af amerikanske Texas Instruments formåede i 2001 at præstere et overskud på 55 millioner kroner før skat.

Det er en nedgang i forhold til året før, men opnået i et år, hvor mobilbranchen globalt set oplevede vinterstorme og nedadvendte kurver en masse. Ikke overraskende erklærer bestyrelsen for Texas Instruments A/S Denmark da også resultatet for ?tilfredsstillende?.

Texas Instruments A/S, DenmarkÅrsregnskab
Millioner kroner20012000
Nettomsætning123,1100,3
Resultat af primær drift (EBIT)59,867,3
Resultat før skat 54,863,5
Resultat38,044,2
Egenkapital92,053,9
Antal ansatte3731
Bestyrelsen ser også lyst på fremtiden for det danske udviklingshus for Texas Instruments og forventer et forbedret marked for mobilkommunikation.

Vi har masser af kunder. Afmatning mærker man kun i produktionen ? ikke hos os i udviklingen, siger administrerende direktør for Texas Instruments A/S Denmark, Finn Andersen.

Tilgangen af kunder kan ses af, at selskabet ikke har skåret ned på udvikling, men derimod øget indsatsen. I løbet af regnskabsåret blev der ansat seks yderligere personer i virksomheden, men i 2002 har Texas Instruments i Aalborg ansat yderligere 15 personer.

Finn Andersen peger også på, at Texas Instruments har købt den tyske softwarekoncern Condat, der blandt andet havde en afdeling i Nordjylland. Den er nu lagt sammen med Texas Instruments A/S Denmark.

Det har også kraftigt styrket vores muligheder for at levere mere komplette løsninger, forklarer han.

Dermed er selskabet i Aalborg vokset fra at beskæftige 37 personer til nu have 90 ansatte. Hvorvidt virksomheden skal ansatte flere i de kommende måneder, ved Finn Andersen umiddelbart ikke.

I øvrigt har Texas Instruments A/S Denmark opslugt Texas Instruments Copenhagen, der blev en del af koncernen for to år siden. Da købte den amerikanske koncern den danske producent af digitale forstærkere Toccata Technology for et trecifret millionbeløb.

Produktionen af digitale forstærkere hører til en anden division i Texas Instruments, så fusionen af selskaberne sker af praktiske årsager for at spare administrative udgifter, oplyser Finn Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere