Fyrede udviklere bliver i Nordjylland

Nordjylland har i en årrække været det danske centrum for udvikling af mobilkommunikation. Krisen i telebranchen har også ramt Nordjylland, men det er lykkedes at fastholde de afskedigede medarbejdere i regionen.

Det går ikke længere forrygende med salget af mobiltelefoner, og stagnation har nu også ramt Nordjylland. Fra indgangen til 2001 frem til 1. april i år er der blevet afskediget i alt 223 udviklere fra de 37 virksomheder, som indgår i en undersøgelse fra foreningen Mindwork.

62 personer har forladt deres job frivilligt. Det drejer sig primært om folk ansat i support? og udviklingsfunktioner.

Alligevel har regionen haft succes med at fastholde de kloge hoveder. Det viser rapporten fra foreningen Mindwork. Foreningen har til formål at tiltrække højt uddannet arbejdskraft til elektronikfirmaerne i Nordjylland.

Rapporten, der er udgivet i et samarbejde med Ingeniørforeningen, AC i Nordjylland og Arbejdsformidlingen, har følgende hovedkonklusioner:

"Det er indtrykket, at langt hovedparten af de i alt 285 personer er blevet i Nordjylland ? flertallet inden for trådløs kommunikation. Det skyldes primært, at der i samme periode er blevet foretaget 254 ansættelser. Af disse er 213 helt nyoprettede stillinger", oplyser rapportens forfattere og tilføjer:

"En del af nyansættelserne er dog sket inden opbremsningen på verdensmarkedet, og det kan være med til at give et misvisende billede af situationen."

At nogle af medarbejdere har mistet deres job, har været en fordel for regionens firmaer, der har kunnet benytte sig af et stort udbud af højt kvalificerede medarbejdere. Det har betydet, at virksomhederne har kunnet få fat i mere erfarne medarbejdere.

De største virksomheder har fået lidt færre ansatte, især fordi flere opgaver går til underleverandører. Samtidig er de små og mellemstore virksomheder vokset.

Fremtiden tegner lys

Mindwork ser lyst på fremtiden og forventer, at virksomhederne vil ansætte nye medarbejdere i slutningen af året.

Dog regner de med, at den nye vækst skal komme fra nye forretningsområder. Foreningen forventer ikke, at mobiltelefoni bliver meget større i de kommende måneder, fordi markedet er mættet.

- Vi er meget glade for, at undersøgelsen slår fast, at der i fremtiden er gode muligheder for vækst i de nordjyske elektronikvirksomheder. Det betyder at Mindwork i fremtiden ikke blot har en spændende opgave med at fastholde dygtige medarbejdere i Nordjylland. Der vil også blive behov for at rekruttere nye folk, siger Mindworks direktør John Robert Rasmussen.

I Akademikernes Centralorganiation er man enig. Her vurderer Ole Marqweis, at der er gode muligheder for regionens udviklere for at kunne fortsætte i deres job, og for at nyuddannede ingeniører kan få arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere