Nye patentkrav truer internet-firmaer

Selskabet Acacia Media Technologies hævder, at det har patent på overførsel af komprimeret musik og video over nettet.

Det amerikanske firma Acacia Media Technologies er begyndt at sende regninger til online-radiostationer og andre virksomheder, som sender musik eller video på nettet. Acacia henviser til et af firmaets mange patenter, som beskriver overførsel af komprimeret lyd og videosignaler online - en af de mest basale multimedie-teknologier på nettet.

Acacia Media Technologies tilhører en større koncern, Acacia Research, som ejer patenter på en lang række områder. Et af koncernens datterselskaber tjente sidste år 25 millioner dollar i licensafgifter på en teknologi, der anvendes i den såkaldte V-chip.

Ved at gennemføre strategiske opkøb i de sidste år har koncernen samlet patenter på en buket af teknologier, som anvendes til multimedie-overførsel på nettet, og selskabet begyndte sidste år at kræve licensafgifter.

I første omgang sendte Acacia breve til 27 pornografiske websites med krav om licensafgifter på mellem 1 og 2 pct. af indtægterne.

Det næste skridt var radiostationer som sender på nettet. Virgin-koncernens radiostation på nettet, Radio Free Virgin, gennemførte sidste år en grundig undersøgelse af Acacia's patenter, og valgte at tegne en licens og betale i stedet for at risikere en langvarig retssag. Men mange andre har nægtet at betale.

Det næste mål for Acacia's patentkrav kan blive store firmaer som RealNetworks, America Online og Microsoft samt kabeloperatører, der tilbyder digitale pay-per-view tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere