Tyske Gericom opgiver egenproduktion af notebooks

Den tyske notebookfabrikant Gericom, som i Danmark leverer til Merlin, har efter store tab besluttet at nedlægge produktionen i Tyskland. I stedet bliver produktionen flyttet til Kina. Herhjemme håber Zepto, at Gericoms beslutning giver bedre muligheder hos Merlin.

Gericom har ifølge IDC godt en procent af det vesteuropæiske notebookmarked, hvilket svarer til, at de sendte 460.000 computere på markedet i 2004. Dermed er Gericom en af de store lokale spillere i Europa.

Gericom vil overlade produktionen af notebooks til en endnu ikke navngivet kinesisk producent, som med tiden sandsynligvis også vil blive medejer og måske helt overtage Gericoms tyske notebookforretning.

Hos Zepto i Danmark bliver Gericoms beslutning modtaget med glæde. Direktør Lasse Frost håber, at Gericoms flytning af produktionen til Kina, vil gøre det lettere for at, at tage mere af Gericoms forretning med Merlin-kæden.

»Ved at vi har en produktion i Europa er vi langt mere fleksible. Jeg håber også det får effekt når vi nu går ind på først det hollandske marked og så siden det tyske,« siger Lasse Frost.

Hos IDC har senioranalytiker Anders Elbak umiddelbart svært ved at se, at flytningen af produktionen til Kina skulle komme til at gøre den store forskel.

»Stort set alle får jo produceret deres computere i Kina i forvejen. Det er ikke mit indtryk, at Gericom har et brand de kommer til at skade væsentligt ved at flytte produktionen. I forhold til Zepto kan jeg kun se at det er en fordel, hvis Zepto rent faktisk kan spare omkostninger ved deres build-to-order-produktion. Jeg tror ikke muligheden for specialkonfigurerede bærbare trækker særligt meget i kunderne,« siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere