Britisk data-skandale lukker kun få danske Visa-kort

I Norge er 3.000 Visa-kort blevet lukket som konsekvens af britiske datatab. Situationen er anderledes begrænset i Danmark, siger PBS.

Den seneste tids dataproblemer i Storbritannien smitter nu også af på Skandinavien.

I Norge er 3000 kort blevet lukket, fordi banken Santander frygter, at indehaverne kan blive ofre for de datatab, der har været i England og Irland. De it-kriminelle har angiveligt fået fat i kortdata fra betalinger i fysiske butikker.

Den norske bank pointerer dog, at de mange kort ikke nødvendigvis er blevet udnyttet, men at de har været i farezonen.

Også danskere, der har opholdt sig England på det seneste kan være udsat for datasvindel. Det er dog tvivlsomt om det får nogle konsekvenser, fortæller man hos PBS.

»Vi har hørt eksempel på overvågning af danske kort, men der er tale om et yderst begrænset antal af kort, der er blevet lukket,« siger Søren Winge, der er pressechef hos PBS.

»Ved it-kriminalitet forsøger de kriminelle oftest at svindle direkte på nettet, men i disse tilfælde har de kriminelle primært forsøgt at fremstille falske betalingskort-kort, som de kan bruge rundt omkring. Her er danske kort ikke så udsat. Primært fordi vi er længere fremme på chipfronten.«

Søren Winge oplyser, at 99 procent af alle danskudstedte Visakort er Visa/Dankort, der er udstyret med chip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere