Softwareudviklere foretrækker Østeuropa

De danske softwareselskaber ser mod Østeuropa, i stedet for Indien og Kina, når der skal outsources. Det ligger tættere på Danmark, og giver færre kulturelle problemer.

Kina og Indien bliver i stigende grad valgt fra, når danske softwarevirksomheder udflager opgaver. I stedet ses der mod Østeuropa, som ligger tættere på Danmark, og giver færre kulturelle problemer.

Det skriver Dagbladet Børsen mandag. Årsagen er den hastigt voksende markedsøkonomi i Kina og en stigende efterspørgsel på de indiske programmører, der har presset prisen på programmør-timer i fjernøsten op.

I stedet kigger de danske selskaber mod Østeuropa, og især Ukraine, som ligger tættere på, og byder på færre kulturelle forskelle. Det sker, til trods for at Danmark ingen ambassade har i Kiev og at landet ifølge Transparancy International, er det 11. mest korrupte land i verden.

Internetfirmaet Netposten er et af de selskaber, der har udflaget opgaver til Ukraine:

»Vi har undersøgt både Indien og Pakistan, men det var for dyrt, og synes for besværligt. Ukraine er tættere på Danmark både kulturelt og geografisk, og derfor har vi nu netop besluttet os for at outsource udviklingen af vores system til produktion af aktiekurser til Kiev,« siger Martin Lykke Nielsen, der er stifter af Netposten til Børsen.

Netop nu forhandler det børsnoterede Simcorp også med to Ukrainske selskaber om at flytte opgaver til den Ukrainske hovedstad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere