Svensk politi anholder milliard-hackere

En international hackergruppe med hovedsæde i Sverige ville lænse internationale banker for 14 milliarder kroner. Tre svenske hackere er indtil videre blevet anholdt i sagen. Ifølge svensk politi havde de svenske hackere konkrete og dokumenterede planer om at overflytte 800 millioner kroner fra en række europæiske banker til egne konti. Indicier påpeger desuden, at gruppen på længere sigt ville hacke sig til ikke mindre et 14 millarder fra europæiske banker.


Hackergruppen har via Internet forsøgt at bryde ind i de europæiske bankers indbyrdes computersystem, SWIFT. Det er det netværk, hvor bankerne overfører penge til hinanden, og det skulle efter sigende være det mest sikre netværk overhovedet. Alligevel fandt hackerne en dør til netværket via de firewall's, der adskiller bankernes netværk fra Internet.


Der er ingen umiddelbare tegn på, at der skulle være danske hackere indblandet i den internationale gruppe, men det danske finanstilsyn er alligevel på vagt. Ifølge Computerworld holder Finanstilsynet løbende øje med den svenske bank-hacker sag, selv om intet tyder på at danske banker er draget ind i sagen. Finanstilsynet fortæller yderligere, at de ikke føler, at der er behov for at gøre noget yderligere ved de danske bankers sikkerhed.


(Kilde: Computerworld)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere