Colombia slipper .co fri

Håber på stor indtjening.

I øjeblikket er Colombias eksportvarer blandt andet kaffe, kul og kokain, men menukortet skal udvides.

Landets domænemyndigheder har besluttet, at landets internetdomæne .co skal slippes fri.

I Colombia er håbet, at der kommer en stor efterspørgsel og dermed en god indtjening på domænet.
Colombianerne binder deres formodning op på, at ”co” også er forkortelsen for det engelske ord ”company”. Da mange virksomheder allerede lader deres firmanavne ende på ”& Co” på visitkort og dørskilte, tror colombianerne, at firmaerne også vil være tilbøjelige til at købe ”efternavnet” på nettet.

Inden alle får adgang til domænerne kommer den obligatoriske sunrise-periode, hvor varemærke-indehavere får førsteret på deres firmanavne og produkter. I den efterfølgende landrush-periode vil der være budrunder på de navne, som flere gerne vil have fingrene i. Fra juli kan der frit registreres .co-domænenavne.

"Dette er den største domænenyhed i flere år. Lancering af et nyt domæne er altid interessant for vore multinationale kunder. Netop denne skaber ekstra stor opmærksomhed, da mange virksomheder er i den ulykkelige situation, at deres foretrukne .com domæne tilhører et andet selskab. Muligheden for at registrere det kortere og mere tilgængelige .co, ses derfor som uhyre interessant for vore kunder," siger Kim Sundbæk fra den danske udbyder Web Solutions.

Web Solutions tager selv mod præ-registreringe nu, og gætter på at prisen bliver cirka 50 euro om året. Sunriseperioden begynder i april. Læs selv mere her. Colombias hjemmesider ligger i øjeblikket på second-level-niveau (.com.co, gov.co), og det kræves, at man er bosat i Colombia. Nu bliver det muligt for alle at registrere en .co-adresse på top-level.

Lande som Tuvalu, Tongo og Montenegro har tidligere demonstreret, at der kan være penge at hente i at have et efterspurgt domæne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere