Michael Mathiesen taler ud

Fredag bringer IT-avisen Computerworld det første interview med stifteren af 2M Invest siden konkursen. Han mener, at venturebranchen lider af en lemmingseffekt, der om få år vil resultere i mangel på nye vækstvirksomheder i Danmark.

Stifteren af 2M Invest Michael Mathiesen tager nu bladet fra munden og giver i Computerworld fredag sit syn på, hvad der gik galt i selskabet.

Han langer blandt andet ud efter de professionelle investorer og regner ud, hvad dårlig presse kom til at koste aktionærerne.

- Jeg er her stadig. Jeg har ikke tænkt mig at forsvinde, og jeg kan godt stå inde for de ting, som jeg har foretaget mig, siger Michael Mathiesen.
Foto: Torben Klint
- Det er jo ikke sådan, at jeg vil gemme mig. Jeg kommer her på kontoret og går herfra, mens det stadig er lyst - ikke i ly af mørket. Jeg er her stadig. Jeg har ikke tænkt mig at forsvinde, og jeg kan godt stå inde for de ting, som jeg har foretaget mig, siger Michael Mathiesen.

Han peger på, at det jo er en ledelsesopgave at læse markedet korrekt. Og den store fejl var at løbe tør for penge i denne periode.

Lemmingseffekt

- Det har altid været vores finansieringsstrategi at supplere vores egen penge med lånt kapital, og mens det gik godt, klappede alle jo. Men gennem 2001 skiftede holdningen hos långiverne. IT blev en dårlig sektor, de ville have pengene ud og trak sig tilbage, fortæller Michael Mathiesen.

Han mener, at der i øjeblikket er en lemmingseffekt i venturebranchen. Alle vil investere i modne virksomheder, og det betyder, at underskoven af iværksættere ikke bliver støttet, og det vil skabe problemer om et par år.

- Man glemmer, efter min mening, at man ikke får nogen Cocom'er, Giga'er eller Navision'er, hvis der ikke er nogen, der hjælper dem. Så hvis vi synes, at det engang imellem er godt at få sprøjtet ti milliarder netto ind i vores betalingsbalance, så skal vi tænke os om. Jeg siger ikke, at det skal være 2M eller Michael Mathiesen, der gør det. Men nogen skal, siger Michael Mathiesen.

Læs hele interviewet, hvor Michael Mathiesen også fortæller om sine planer for den nærmeste fremtid, i den trykte udgave af Computerworld fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere