Scour Exchange er tilbage

P2P-tjenesten Scour Exchange er genåbnet med lovlige filer, kopibeskyttelse og stærkt begrænset udvalg.

Scour Exchange havde sin storhedstid i begyndelsen af 2000, hvor millioner af brugere benyttede fildelingstjenesten til at udveksle musik, programmer og de seneste Hollywood-film.

På dette tidspunkt havde Napster allerede etableret sig som den mest populære P2P-tjeneste, men Scour Exchange blev hurtigt det første valg, når det gjaldt om at bytte film på nettet.

Festen sluttede samme år med klager fra Motion Picture Association of America (MPAA) og musikforbundet RIAA, som fik hovedinvestoren til at trække tæppet væk under firmaet.

Centerspan købte resterne i december 2000 og kunne seks måneder senere præsentere den første fuldstændig lovlige betaversion. Scour Exchange skulle omdannes til en betalingstjeneste - men firmaet forsøgte uden held at indgå licensaftaler med pladeselskaberne, og denne forretningsmodel måtte droppes igen.

Nu er Scour Exchange alligevel blevet relanceret på nettet - som en gratis tjeneste med lovligt indhold. Programmet er stabilt og meget hurtigt, men udvalget er stærkt begrænset - et par filmtrailere, skateboard-shows, reklamemateriale og sange fra mindre kendte grupper.

Scour Exchange er reduceret til et udstillingsvindue for Centerspan's egen P2P-teknologi, CStar One, som firmaet ønsker at sælge til streaming media-firmaer.

Link:

  • Scour.com


  • (Kilde: telepolis)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    itm8 A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere