B&O erstatter mainframe med pc-servere

Bang & Olufsen bliver den anden virksomhed herhjemme, der flytter et kæmpe SAP-system over på Microsofts SQL-database. Novo Nordisk, som nu skal stå for driften, tror at mange andre SAP-kunder vil gøre det samme.

Microsoft SQL-database og den engang så ydmydige pc-server kan nu rent faktisk konkurrere med tonstunge unix- og mainframe-løsninger. Det har Bang & Olufsen taget konsekvensen af.

B&O outsourcer nu virksomhedens SAP-system og skifter i samme hug teknologi-platform for systemet.

Hidtil har B&O's SAP-system, der blandt andet binder salgskontorer i hele verden sammen med hovedkvarteret i Struer, været baseret på en IBM DB2-mainframe-platform.

Nu skal systemet flyttes over på en Microsoft SQL/pc-server-platform drevet af Novo Nordisk' it-selskab, NNIT.

Det er dog ikke nogen helt lille Pentium4-computer, der skal trække læsset i serverummet, men derimod store clustre af sammenkoblede maskiner med den seneste Intel server-teknologi i NNITs driftcenter.

»Det er den anden danske virksomhed, der følger den nye internationale trend og flytter en SAP-installation over på SQL, som på en pc-server-platfom er betydeligt billigere, men alligevel har samme oppetid. Vi kan garantere en 99,9 procent oppetid på denne platfrom,« siger salgsdirektør i NNIT, Michael Bjerregaard.

Han forventer, at man i de øvrige danske SAP-virksomheder vil følge B&O's teknologi-skift med stor interesse.

»Det kommer til at sætte en bølge i gang herhjemme,« lyder salgsdirektørens vurdering.

NNIT henter i dag en trediedel af sin omsætning uden for Novo Nordisk-koncernen, men andelen af eksterne kunder er ifølge Michael Bjerregaard i stærk fremmarch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere