Artikel top billede

TDC presser de smalleste bredbåndskunder

Med pisk og gulerod vil TDC flytte kunder væk fra forbrugsafregnede forbindelser.

Fra den 1. oktober bliver det dyrere at have forbrugsafregnet bredbånd hos TDC.

Der er tale om forbindelserne 160/128 Kbit/s, 256/128 Kbit/s og 2048/128 Kbit/s. De stiger mellem
10 og 20 procent. Også prisen på data stiger.

Prisstigningen er et forsøg på at presse kunderne videre på de mere nutidige flatrateforbindelser.

”Grundlæggende handler det om at få ryddet op i de mange hastighedsvarianter, som vi har haft gennem tiden. De havde deres berettigelse dengang, men nu er prisspændet mellem hastighederne så lille, at det ikke giver mening at bevare dem,” siger Rene Brøchner, vicedirektør i TDC til ComON.

Han gætter på, at TDC på et tidspunkt har tilbudt op til 32 forskellige hastighedskombinationer. Nu skal der fokuseres på de fire mest populære:  5, 10, 20 og 50 Mbit.

”Der har været en tydelig tendens i retningen af, at folk har forladt de forbrugsafregnede forbindelser, men nu er den tendens aftagende, og kunderne flytter sig ikke så hurtigt, som vi gerne ville have,” siger Rene Brøchner.

Derfor skal prisstigninger give kunderne en god grund til at opgradere. Men vicedirektøren vil ikke kun skræmme kunderne videre i systemet. Der skal også være en fordel ved at gøre det. Derfor tilbydes skiftende kunder gratis bredbånd resten af året.

De forstår det ikke
Der er flere årsager til, at TDC gerne ser sine kunder flyttet fra en forbrugsafregnet forbindelse til en mere fast af slagsen.
Ifølge Rene Brøchner er der mange udgifter forbundet med de gamle produkter, der kræver særskilt teknik og uddannelse af TDC-personale. Og så fylder de ”forbrugsafregnede-kunder” også meget i kundeservice.

”For eksempel stiger størrelsen på de opdateringer, som Windows udsender. Og selv om der er forbrugsloft på, så kan mange af kunderne ikke forstå, at de pludselig skal betale flere hundrede kroner mere end normalt. Så det er de her kunder, som kontakter kundeservice allermest,” siger Rene Brøchner.

En anden oplagt grund til ”tvangs-flytningen” er, at TDC gerne vil kunne tilbyde sine nye produkter som HomeDisk og filmstreaming til flere kunder. 

TDC dog forsat at tilbyde de fleksible men aldrende produkter med forbrugsafregnet bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere