Yahoo fylder 10 år

Internet-portalen Yahoo blev grundlagt den 2. marts 1995. Linksamlingen voksede hurtigt og har i dag en værdi på 670 milliarder kroner.

Det begyndte som en simpel linksamling, men 10 år senere har Yahoo udviklet sig til en milliardforretning og nettets måske største succeshistorie. De to studerende Jerry Yang og David Filo grundlagde Yahoo den 2. marts 1995 og kan dermed fejre 10 års jubilæum i dag.

I modsætning til andre dotcom-selskaber, som kæmpede med store underskud i flere år, kunne Yahoo allerede efter 10 måneder fremvise de første sorte tal på bundlinien. Yahoo har altid haft fokus på lønsomhed - og dermed var virksomheden godt rustet til at klare sig gennem dotcom-krisen efter årtusindskiftet, som kostede mange andre netportaler livet.

Yahoo har i dag omkring 7.600 medarbejdere, og de to grundlæggere står fortsat i spidsen for den daglige drift som »Chief Yahoos«. Det skønnes at portalen har 365 millioner brugere, hvoraf 165 millioner har registreret sig og benytter Yahoo til mail, chat og andre tjenester

Portalen blev oprindelig lanceret under navnet »Jerrys Guide to the World Wide Web« som en simpel linkliste, der senere blev opdelt i kategorier. Navnet Yahoo er angiveligt en forkortelse for Yet Another Hierarchical Officious Oracle.

Filo ejer stadig 6,4 procent af Yahoo-aktierne med en anslået værdi på 15,6 milliarder kroner, mens Yang har beholdt 4,8 procent af aktierne til værdi af 11,7 milliarder. Yahoos samlede værdi anslås til mindst 670 milliarder kroner.

Yahoo er stadig et af de førende internetselskaber, men har i de senere år fået stærk konkurrence fra Google, MSN og AOL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere