Udformning af skrotmærke op til virksomhederne

Mærkningsforpligtelsen overfor forbrugerelektronik trådte i kraft i lørdags. Det er nu op til producenter og importører selv at udforme og trykke mærket på produkterne.

Alle virksomheder der importerer eller producerer forbrugerelektronik har nu ansvaret for, at deres produkter er mærket med den nye skraldespand. Den præcise udformning af mærket er op til virksomhederne selv, siger Klaus Müller, Specialkonsulent for miljøstyrelsen:
»Det er rigtigt at mærkningspligten træder i kraft den 13 august, og på Dansk Standards hjemmeside (www.ds.dk) er det muligt at finde den standardiserede 'skraldespand', der er en del af mærkningen,« siger Klaus Müller.

Men skraldespanden er kun en del af den påkrævede mærkning. Også virksomhedens navn, logo eller nummer skal fremgå af mærkningen:
»Udformningen af de resterende informationer på mærket, importør eller producent-navn, er op til virksomhederne selv«, siger Klaus Müller og forklarer videre:
»Hvis der er varer der bliver importeret uden mærkning, er det naturligvis importøreren der skal sørge for den rette mærkning«.

Udover mærkning skal producenter af varer i Danmark, og leveret fra Danmark til køber, betale til Elretur-ordningen. Ved varer leveret fra udlandet er det den første juridiske person eller virksomhed i Danmark, der skal registreres hos Elretur, og betale bidrag til ordningen.

Størrelsen på det endelige bidrag, eller kontingent, kendes ifølge Elretur.dk ikke endnu. Men man anslår at der er tale om et årligt bidrag på 3.000 kroner, for deltagelse i returordningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere