Supercomputere forlader elfenbenstårnet

Stadig flere virksomheder vælger at investere i supercomputere, som hidtil har været forbeholdt forskningsverdenen.

Den netop offentliggjorte liste over verdens hurtigste supercomputere dokumenterer at brugen af supercomputere er på vej ind i forretningsverden. Priserne på supercomputere er faldet til et niveau, hvor de ikke længere er forbeholdt forskningsmål. Det skyldes især, at det i dag er muligt at konstruere supercomputere med billige standardkomponenter, f.eks. Intels Pentium-processorer.

I de sidste seks måneder er antallet af Intel-baserede systemer på top-500-listen vokset fra 56 til 119, og over en tredjedel af disse benyttes i kommercielle virksomheder. Det er især store virksomheder inden for bil-, fly-, fremstillings- og forsynings-sektoren, som investerer i supercomputere.

»Supercomputere er ikke længere begrænset til forskningsformål. Virksomheder som Shell, Lockheed Martin og DaimlerChrysler benytter i dag også standard-processorer og software fra Intel til de mest komplicerede og krævende computeropgaver,« siger John Davies, vice president, Intel Sales and Marketing Group.

For tre år siden var kun tre ud af de 500 supercomputere på listen Intel-baserede. Antallet af Itanium-baserede systemer er i de sidste seks måneder vokset fra to til 19.

Den japanske NEC Earth Simulator er stadig verdens hurtigste supercomputer, mens HP holder andenpladsen med sin ASCI Q AlphaServer SC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere