I-datas stifter kritiserer ledelsen sønder og sammen

Nels Bjerregaard, der stiftede I-data og solgte selskabet til Nick Jensen og Mikael Konnerup, vil gerne købe den oprindelige kerneforretning tilbage og har eksterne investorer i ryggen. Men ledelsen har gennem flere måneder ignoreret hans henvendelser.

Nels Bjerregaard, der stiftede I-data i 1981, retter nu en sønderlemmende kritik mod den nuværende ledelse af selskabet, der i går anmodede om betalingsstandsning.

Nels Bjerregaard har ikke haft noget med I-data at gøre, siden han i 1998 solgte selskabet til administrerende direktør Nick Jensen og IT-investoren Mikael Konnerup, som stadig er hovedejere.

Nels Bjerregaard tilkendegav allerede, da I-datas akutte problemer kom frem i april, at han var interesseret i at købe den oprindelige kerneforretning, de danske aktiviteter inden for printstyring, tilbage.

Bestyrelsesformand reagerede ikke

Derfor har Nels Bjerregaard skaffet sig opbakning fra eksterne investorer, hvis identitet han dog ikke vil røbe. Lige siden foråret har han forsøgt at sætte et møde op med bestyrelsesformanden, erhvervsadvokaten Niels Erik (N.E.) Nielsen.

- Men han har tilsyneladende ikke ønsket at mødes med mig. I hvert fald er det ikke lykkedes at få et møde i stand, og jeg fatter det ikke, siger Nels Bjerregaard.

Han har endda forsøgt at alliere sig med Den Danske Bank, som er den kreditor, der har flest penge til gode. I-datas sidst offentliggjorte gæld var 778 millioner kroner. Men heller ikke bankens medvirken kunne få en dialog om et frasalg af den oprindelige kerneforretning i stand.

Taler med kurator i stedet

- Men hvis N.E. Nielsen ikke vil tale med os, så venter vi bare på konkursen og taler med kurator i boet i stedet for, siger Nels Bjerregaard.

- Jeg forstår i det hele taget ikke hele forløbet omkring I-data. Alle de regler, vi lærte på Handelshøjskolen, er sat ud af kraft. Når ledelsen ikke engang er sikker på, at der er løn til medarbejderne om 14 dage, så kunne den lige så godt have smidt håndklædet i ringen og indgivet konkursbegæring med det samme, tilføjer han.

Kunderne betaler direkte til Told & Skat

I-data skiller nu printstyringsaktiviteterne ud i et selvstændigt selskab i Danmark, der skal lægges sammen med det franske opkøb MPI Tech.

- Men der er overlap mellem de to selskabers produktgrupper, og derfor vil de aldrig få den bedste værdi ud af at sælge dem sammen, bedømmer Nels Bjerregaard.

Selv er han ikke interesseret i at købe det franske selskab, kun de danske aktiviteter. Men det kræver, at der bliver handlet hurtigt, så kunderne ikke flygter.

- Da jeg udtrykte min interesse for selskabet i april, vidste jeg, at kundemassen var indtakt. Det er jeg ikke klar over, om den er længere, forklarer han.

Ifølge Nels Bjerregaard er Told & Skat begyndt at gøre udlæg direkte i fakturaerne, så I-datas største kunde inden for printstyring, IBM, nu betaler direkte til Told & Skat.

- Hvis IBM glider ud som kunde, så er min interesse væsentligt dalende, konstaterer I-data-stifteren.

Lavere pris end i 1998

Han har ikke lyst til at sætte en pris på, hvor meget han er villig til at betale for I-datas oprindelige kerneforretning. Det afhænger meget af, om der reelt har været det overskud, som regnskaberne indtil tredje kvartal sidste år viste.

- Men det er helt sikkert, at prisen bliver lavere, end hvad jeg fik, da jeg solgte selskabet, siger han.

Dengang i 1998 blev det aldrig offentliggjort, hvad Nick Jensen og Mikael Konnerup betalte for I-data.

Det lykkedes ikke umiddelbart at få en kommentar fra N.E. Nielsen til Nels Bjerregaards kritik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere