Copyright er det største problem i videnssamfundet

Hverken penge eller manglende infrastruktur er det største problem i videnssamfundet, men derimod den intellektuelle ophavsret, mener direktøren for det genopbyggede bibliotek i Alexandria.

På en konference om videnskabens rolle i informations-samfundet, der fungerer som optakt til FN's verdenstopmøde i Geneve, har direktøren for det genopbyggede bibliotek i Alexandria, Ismail Serageldin, argumenteret for at afskaffe copyright i den nuværende form.

Serageldin mener at udviklingslande skal have fri adgang til elektroniske basis-biblioteker og arkiver med digitale informationer fra forskningsinstitutioner i hele verden. Det er på tide at tænke over alternativer til den nuværende copyright, mener biblioteks-direktøren.

Det nye bibliotek i Alexandria er efterfølgeren til det legendariske bibliotek, som blev bygget tre hundrede år før vores tidsregning. Den fantastiske bygning brændte helt ned omkring 500 e.Kr., og ikke et eneste af bibliotekets værdifulde dokumenter blev bevaret. Den nyopførte bygning er tegnet af norske arkitekter og har plads til fem millioner bøger.

Flere af deltagerne på konferencen støttede Serageldins krav om afskaffelse af den eksisterende copyright. Lidia Brito, uddannelsesminister i Mozambique, pegede på, at fattigdom skyldes manglende uddannelse, som igen er en direkte konsekvens af manglende adgang til information.

Den amerikanske IT-guru Esther Dyson mener at de nuværende copyright-frister er alt for lange.

»Man skal tjene penge på sit indhold i ti år. Hvis man ikke har tjent nok på det tidspunkt, kan man godt glemme det«, sagde hun under det efterfølgende pressemøde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere