Sikkerhedsbrist i digital signatur op i Folketinget

Nu bliver Videnskabsminister Helge Sander bedt om at redegøre for sikkerheden ved den digitale signatur. Det sker efter, at forskere har vurderet, at sikkerheden er 500 millioner gange mindre end først antaget.

Hvor sikker er den digitale signatur egentlig? Det spørgsmål er blevet langt mere relevant den seneste uge efter, at forskere har sået tvivl om, sikkerhedsniveauet i den digitale signatur.

Derfor må Videnskabsminister Helge Sander nu frem med en redegørelse, efter at Socialdemokraternes it-ordfører Thomas Adelskov har taget problematikken op, og bedt Videnskabsministeren svare på, om der er en øget sikkerhedsrisiko ved den digitale signatur i lyset af de potentielle sikkerhedsbrister i visse udbredte algoritmer til sikring af digitale signaturer.

Hvis svaret fra Videnskabsministeren er bekræftende, kræver Thomas Adelskov, at der efterfølgende bliver iværksat initiativer, så risikoen kan ryddes ad vejen.

»Sikkerheden og troværdigheden omkring den digitale signatur er altafgørende for dens funktion,« begrunder Thomas Adelskov sit spørgsmål over for IT-avisen ComON.

Problemerne med sikkerheden kom frem under Crypto 2004 konferencen i Santa Barbara USA i sidste uge. Her fremlagde Eli Biham og Rafi Chen, som begge arbejder på Technion Institute i Israel beviser for, at de to meget vigtige algoritmer SHA-0 og SHA-1 ikke lever op til de hidtil antagede sikkerhedsniveauer. Samtidig viste en fransk sikkerhedsforsker Antoine Joux, ifølge Netplan, at MD5 algoritmen kan kompromitteres.

»Det giver mulighed for at forfalske juridiske dokumenter, da de digitale signaturer bliver anerkendt på lige fod med de håndskrevne. Hackere kan med denne viden også fremstille falske programmer, som brugeren installerer i god tro,« frygter Thomas Adelskov.

Indtil videre har 225.000 danskere taget signaturen til sig. Signaturen danner samtidig grundlaget for al elektronisk udveksling af dokumenter mellem landets myndigheder. Senest 1. februar er det målet udelukkende at kommunikere ad den vej internt i det offentlige system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere