København skal være spil-centrum

IT-Universitetet i København ønsker at styrke forskningen inden for computerspil. Derfor har man oprettet et særligt center, hvor forskerne sætter spillene under lup. På nuværende tidspunkt er otte forskere tilknyttet centeret, som har fået navnet »Center for Computer Games Research Copenhagen«.

Andre lignende centre rundt omkring i verdenen har som regel en eller to forskere tilknyttet. Det er nyt, at man i Danmark nu har samlet så sror en gruppe af forskere, der skal studere computerspillene nærmere.

På centret har man samlet blandt andet forskere med baggrund i psykologien og filmverdenen.

»Vi mener, at det vigtigt at forske i computerspil, fordi det er et meget stort kulturelt og industrielt felt, som vi ved meget lidt om. Forskningsmæssigt er det et område, der stort set har ligget uberørt hen. Det er på tide at bringe samfundsdebatten om spil videre og erstatte mediepanik og bekymring med fakta og viden. Computerspil er i dag en ledende kraft i udviklingen af nye sociale rum og nye kommunikationsteknologier. Ser man bort fra tv, er spillene muligvis også den vigtigste sociale og æstetiske kulturgenre i dag. Vi ved næsten ingenting om denne genre. Derfor er vi selvfølgelig nødt til at udforske den nærmere,« udtaler Espen Aarseth, lektor på IT-universitetet og redaktør af Gamestudies.org, der opgives at være verdens første akademiske tidsskrift for spilforskning.

Målet med centret er ifølge forskerne at blive et ledende forskningscenter inden for det nye felt, som computerspilstudier er. Forskerne vil se nærmere på de kulturelle og kommunikative egenskaber ved computerspillene ved at sætte fokus på æstetik, brug og design af spillene. Blandt andet vil de søge at finde svarene på, hvordan man kan bruge spillene i undervisningen af børn og unge, og de vil se nærmere på spørgsmålet om etik i voksenspillene.

Planen er også at opbygge et stort spilbibliotek med de mest populære spil inden for forskellige genre. Desuden ønsker man i biblioteket at opbevare de spil, som man vurderer, vil have en særlig betydning for eftertiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere