Compaq udvider sit program af tynde klienter

Compaq har introduceret to nye tynde klienter, den Windows CE-baserede Compaq T1000 og den Linux-baserede Compaq T1500. Producenten fremhæver egenskaber som lav pris, nem administration og lang produktlevetid, hvilket betyder lave
ejeromkostninger.


"Vi har allerede haft kontakt med mange kunder, der er meget optaget af idéen om at anvende den tynde klient. Specielt inden for undervisningsområdet er der stor interesse", siger Henrik Sinnbeck, markedschef, Compaq Computer A/S.


"Med Compaq T1000 og T1500 dækker vi både det mere traditionelle Windows-marked og det hurtigt voksende Linux-marked. Dertil kommer Aero 8000 og servere og support, der er gearet til tynde klienter. Så alt i alt mener vi, at Compaq er godt rustet til at gå ind på dette spændende marked", siger Henrik Sinnbeck.


Det er ikke meningen, at den tynde klient skal skubbe pc'en ud i glemslen, understreger Compaq. Alligevel mener firmaet, at mange pc-arbejdspladser med fordel kan udskiftes med en tynd klient, men der vil stadig være brug for pc'er til alle de opgaver, hvor der kræves noget specielt, fx multimedia, dtp, dataopsamling, CAD osv. Den tynde klient giver simpelt hen brugerne en ekstra valgmulighed, så udgifterne til IT kan holdes på et fornuftigt niveau.


Compaq T1000 og T1500 er billigere end pc'er, de koster mindre at administrere, de skal ikke opgraderes i samme takt som pc'er og de er meget billige i vedligeholdelse. Det sidste skyldes blandt andet, at der ikke er nogen bevægelige dele - ikke engang en blæser.


Da der hverken er harddisk eller diskettedrev er der ikke så mange muligheder for hardware- og softwarekonflikter - og da al software ligger på serveren, er der mindre risiko for virusangreb.


Compaq T1000 og T1500 er beregnet til virksomheder og institutioner, der vil give brugere nem adgang til almindelige kontorprogrammer, uden at ville investere mere end højst nødvendigt i udstyr og support.


De kompakte terminaler leveres med Microsoft Remote Desktop
Protocol (kun T1000) og Citrix Independent Computing Architecture (ICA)® 3 klienter, samt et bredt udvalg af værktøjer til terminalemulering, så brugerne kan få adgang til ressourcer på praktisk talt alle eksisterende
servere. Systemerne kan arbejde med flere serveroperativsystemer, inklusive Windows NT Server 4.0, Terminal Server Addition, Citrix WinFrame
og Citrix MetaFrame.


Compaq T1000 leveres med Microsoft Windows CE. Compaq T1500 leveres med Linux og har en integreted Netscape Internet Browser og Java Virtual Machine.


Compaq T1000 koster 4.995 kr. ekskl. moms, mens prisen for T1500 endnu ikke er offentliggjort. Læs mere på http://www.compaq.com/products/thinclients/.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    itm8 A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere