Den levende avis

Xerox har udviklet en metode til fremstilling af elektronisk papir med talrige anvendelsesmuligheder.

Indhold

Et ny slags elektroniske papir har mange egenskaber til fælles med almindeligt papir. Det kan fremvise tekst og billeder, det lyser ikke af sig selv, det kan ses fra alle vinkler, det er tyndt, fleksibelt og ikke særlig dyrt. Den store forskel er, at elektronisk papir er let at genbruge, idet teksten skrives og slettes elektronisk.

Papiret anvender en teknologi, som Xerox kalder gyricon. Et gyricon-ark består af et tyndt lag plastik, hvori der er indkapslet millioner af små tofarvede kugler. Kuglerne er elektrisk ladede og i stand til at rotere rundt i små oliefyldte hulrum, når der lægges en spænding over overfladen af arket.

Når man skal have skiftet billede, kan det gøres ved at fodre papiret til en mekanisme, der sørger for at vende kuglerne rigtigt. Disse elektroniske rotationsmekanismer kan laves små og billige.

Der ligger dog mere spændende muligheder i aktive ark, hvor det elektroniske papir for eksempel anvendes i elektroniske bøger, så bogens indhold løbende ændres efter brugerens ønske. Elektroniske aviser kunne tilsluttes Internet og blive opdateret løbende, så historierne ændrer sig, efterhånden som der dukker nye fakta op.

Det elektroniske papir er også ideelt til alle former for bærbart udstyr, hvor lavt strømforbrug er essentielt.

Gyricon er endnu på forsøgsstadiet, og det vides ikke, hvornår produktet kan findes på markedet. Xerox og samarbejdspartneren 3M skal først finde ud af, hvor anvendelsen af gyricon er mest oplagt og profitabel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere