47 millioner i minus til Tech Data

Lagerflytning, Azlan-køb og Hp-krig har kostet dyrt hos Tech Data i Danmark. Hele 46,7 millioner kroner har distributøren i minus for regnskabsåret 2005-2006. Ikke spor tilfredsstilende erkender Tech Datas chef i Danmark.

2005-1006 var et hårdt år for Tech Data. Underskuddet på driften blev 12 millioner kroner. Når det lægges sammen med udgifter til køb af Azlan og flytningen af det danske lager til Stockholm når minusset op på 46,7 millioner kroner.

»Det har været et år med mange udgifter. Udgifterne til Azlan og Flytning er forklarlige. Det er første gang jeg har været med til at tabe 12 millioner kroner på driften. Det synes jeg da ikke er spor sjovt, og det er absolut ikke tilfredsstillende,« siger landechef Hans Vitalis.

Han fortæller at 2005 generelt var et år præget af konkurrence, og at priserne derfor var trængte. HP-krigen er også en del, men langt fra hele, forklaringen.

»HP ændrede deres samhandelsbetingelser i november. Det vil sige, at vi har fået tre måneder af HP-krigen med i 2005-2006-regnskabet. Men ikke marts og april i år, som var de måneder, hvor der virkelig blev sat penge til i kampen om HP-bilagene,« siger Hans Vitalis.

Hvor de 12 millioner kroner blev tabt på driften, så blev næsten 35 millioner kroner tabt på udgifter til køb af Azlan og udgifter i forbindelse med flytningen.

»Vi valgte en anden model en andre har gjort i forbindelse med flytningen af vores lager. Blandt andet udsatte vi flytningen flere gange, og vi har gjort meget for at holde på serviceniveauet i forbindelse med flytningen. Det har kostet. Ligesom det heller ikke er billigt at flytte fra et 12.000 kvadratmeter stort lager,» siger Vitalis.

Han fortæller, at Tech Data samtidig valgte, ikke at flytte en del varer med til det svenske lager.

»Det rammer driften når tager varelagernedskrivninger. Men det giver heller ingen mening at flytte produkter som ikke har solgt i flere måneder til Stockholm,« konstaterer Vitalis.

Selv ser Vitalis også udgifterne til lagerflytning og Azlan-købet, som en investering i fremtiden.

»Nu har vi taget nogle store investeringer, som gør at vi står bedre i regionaliseringen. Og jeg forventer at det gør os meget stærkere i årene fremover,« siger Vitalis.

Han lover samtidig, at tallene for næste regnskabsår bliver noget bedre.

»Nu har vi lagt alt det der forstyrrer regnskabet bag os, og jeg forventer et væsentligt bedre resultat i år,« konstaterer Tech Datas landechef.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere