Intel-processor med fire kerner

Til næste år kommer en Intel-chip til skrivebords-computere med fire kerner.

Intel har afsløret flere detaljer om sine kommende processorer. Chipfirmaet arbejder på en processor med fire kerner (quadcore) til desktop-computere, under kodenavnet Kentsfield, der skal sendes på markedet til næste år. I 2008 kommer de første 45-nanometer-modeller, Wolfdale til stationære og Penryn til mobile computere.

Den kommende Kentsfield er dog ikke en »ægte« fire-kerne-processor, men derimod to dobbeltkerne-processorer der er bygget sammen. Intel bruger allerede i dag det samme princip i sine første dual cores, som reelt er to almindelige processorer »klæbet sammen«.

Det betyder at ydelsen ikke er helt så god som i konkurrenten AMD's »ægte« dual-cores, hvor de to kerner har en hurtig intern forbindelse, men til gengæld behøver Intel ikke skrotte hele chippen, hvis der opstår en fejl i en af processor-kernerne under produktionen - og det er med til at sænke prisen.

Den første »ægte« 45-nanometer quadcore fra Intel med fire kerner kommer sandsynligvis i 2008, efter Wolfdale og Penryn.

Wolfdale er reelt en 45-nanometer-version af Conroe (Core 2), der kommer i juli, mens Penryn er efterfølgeren til Merom, som lanceres i august.

Der er meget store forventninger til sommerens introduktion af Core 2, som skulle være det største spring fremad for Intel i de sidste fem år.

Ifølge Intel vil den gennemsnitlige ydelse for stationære pc'er med Core 2 stige med 40 pct. i forhold til dagens modeller - samtidig med at strømforbruget er mindre. Topmodellen skal sælges under betegnelsen Core 2 Extreme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere