Gigantisk database med musikrettigheder

Fransk-hollandske Atos Origin skal bygge en database med informationer om 3,5 mio. musiktitler.

Den udbredte piratkopiering af musik på Nettet skal stoppes med et "Big Brother" lignende system. Hjertet i systemet bliver en database med 3,5 mio. sange. Det internationale brancheforbund International Music Joint Venture (IMJV) har netop indgået en aftale med Atos Origin, som skal levere den færdige database i april 2002.


I sig selv er databasen ganske harmløs; den rummer oplysninger om rettighedshavere til sange, licensafgifter og vilkår for brug. Atos Origin fortæller, at databasen skal kombineres med software, som gør det muligt at overvåge hvilke sange der udveksles hos Napster, MP3.com og andre tjenester.


IMJV vil bruge databasen til at opkræve betaling fra de brugere, som sender eller downloader musik, og fordele pengene til de rigtige rettighedshavere.


Med Oracle-databasen kan hele processen automatiseres; programmet opdager automatisk, at bruger X har downloadet en copyright-beskyttet MP3-sang, og udsteder en regning,
baseret på de registrerede oplysninger.


Den internationale organisation IMJV har hovedkontor i Holland og består af American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) i USA, MCPS-PRS i England og Buma/Stemra i Holland.


Prisen for databasen bliver på 6,9 mio. dollars. Atos Origin fortæller at systemet skal håndtere betalinger for over 2 mia. dollars om året.


(Kilde: IDG News Service)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere