Multimedieskatten skal ikke gælde alle

Multimedieskatten skal kun gælde ?storforbrugere?, foreslår oppositionspartier.

Danskere skal kun betale multimedieskat, hvis de får betalt mere end ét multimedie af deres arbejdsgiver.
 
Sådan lyder et forslag fra Socialdemokraterne og SF, der indgår i partiernes finanslov. Partierne vil lade danskerne slippe for den omdiskuterede multimedieskat, hvis de for eksempel kun får en mobiltelefon stillet til rådighed af deres arbejdsgiver.

"Ordningen har vist sig at være meget bøvlet for folkeskolelærere, politibetjente, tømrere og andre. Det gælder folk, der ikke er omfattet af store pakker som personalegode, men bare har behov for at have en mobiltelefon stillet til rådighed, så den vagthavende på politistationen kan ringe til politibetjenten. Eller folkeskolelæreren som har behov for at tage sin pc med hjem for at lave et oplæg. Det handler om at få fjernet bøvlet," siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov til Berlingske.

Dræb den i stedet
Dansk Erhverv er glad for forslaget, fordi det ofte er netop skolelærere andre grupper med kun en medarbejdefinansieret gode, der helt takker nej til medarbejdergoder på grund af multimedieskatten. Til gengæld gætter erhvervsorganisationen på, at en forskelsbehandling af de ansatte betyder ekstra bureaukrati.

Det samme mener regeringen, der ikke har tænkt sig at fjerne multimedieskatten i dette års finanslovsforslag.
Hvis oppositionen ikke kan få forslaget realiseret, kan venstrefløjen sætte sin lid til Liberal Alliances. Partiet har en større sandsynlighed for at deltage i finanslovforhandlingerne, og Liberal Alliance går til forhandlingerne med et krav om, at multimedieskatten skal droppes helt.

Lempelsen af multimedieskatten vil betyde et hul på 100 millioner kroner, men dem vil Socialdemokraterne og SF finde andre steder. Især ved at skærpe lønmodtageres aktieordninger, skriver Berlingske.
Ved indførelsen af multimedieskatten i år skal alle lønmodtagere beskattes af 3.000 kroner, hvis de for eksempel får en computer eller internetadgang stillet gratis til rådighed. Regeringen budgetterer med, at skatten indbringer 525 millioner kroner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere