Statsaftaler presser pc-priser

Staten købte kun pc'er for 130 millioner kroner i 2007. E-auktioner får indkøbere til at holde sig væk, siger rådgiver.

Efter det første år med rammeaftaler for statslig indkøb af bærbare og stationære pc'er samt arbejdsstationer, har staten kun købt for 130 millioner kroner. Det er væsentlig lavere end de 400 millioner kroner, som staten købte for i 2004. Ifølge kontorchef i Økonomistyrelsen, Martin Præstegaard, er statens indkøb dog som forventet målt på antal enheder. Når det samlede beløb er lavere, er det fordi indkøbsaftalerne har fået priserne per enhed ned.

Den forklaring er dog ikke nok for direktør Michael Karvø hos indkøbsrådgiverne CEDI. Han er overrasket over tallene, der »ligger langt lavere« end hvad han regnede med, at staten ville købe ind for. Han forklarer, at de statslige indkøbere er betænkelige ved den måde, de skal købe ind. De enkelte indkøb sker ved såkaldte e-auktioner, hvor de godkendte leverandøre udelukkede konkurrerer på pris. Det betyder, at en indkøber ikke kan styre, om han får Dell, HP eller Lenovo-computere.

»Flere af de statslige indkøbere er ikke så vilde med auktionsformen, fordi det er besværligt, hvis de skal have et nyt label ind. Der er ved at blive skabt en pukkel, fordi mange statslige institutioner har udskudt deres pc-indkøb,« siger Michael Karvø, CEDI.

Han regner med, at statens indkøb af pc'er i 2008 vil udgøre 225 millioner kroner. Noget lavere end statens eget estimat på 350 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere