ICANN indfører skat på netnavne

Fra næste år vil ICANN opkræve en ekstra afgift fra domæne-ejere.

ICANN indfører en ekstra afgift på 75 cent eller 4,1 kroner om året på alle .net-domænenavne fra næste år. Det ventes at afgiften også vil blive pålagt andre generiske domæner som .com og .biz inden længe.

Selvom de 4,1 kroner pr. netnavn om året kan synes beskedent, kan regningen hurtigt løbe op for private hjemmeside-ejere og virksomheder, som har registreret et stort antal domænenavne.

Det ventes at ICANN vil hente fire millioner dollar hjem om året gennem den nye afgift, og dette beløb kan stige til 34 millioner dollar, hvis afgiften bliver udvidet til .com og andre populære domæner.

Men kritikere mener, at der er tale om en skjult skat som giver ICANN mulighed for at udvide sit budget og bruge pengene til tvivlsomme projekter uden central kontrol.

Allerede for fem år siden foreslog ICANN en afgift på en dollar om året på domænenavne, men forslaget blev skudt ned af amerikanske politikere.

ICANN indførte forleden en afgift på 25 cent for alle .com, .net og .org-adresser, og med den nye afgift får organisationen dermed en dollar for hver solgt netnavn - det samme beløb, som blev afvist for fem år siden.

I et nyt dokument fortæller organisationen, at en tredjedel af pengene skal gå til udviklingslandene, mens en tredjedel skal bruges til at sikre navnesystemets sikkerhed og stabilitet. Den sidste tredjedel indgår i organisationens ordinære budget og kan bruges uden begrænsninger.

I øjeblikket henter ICANN 75 pct. af sit årlige budget på 15,8 millioner dollar gennem faste afgifter, som domænesælgere betaler til organisationen.

Trods den nye afgift mener ICANN at prisen for .net-navne kan ende med at falde, når VeriSigns kontrakt på at administrere .net-databasen udløber til næste år. VeriSign opkræver i øjeblikket seks dollar for hver .net-adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere