Supermule får konkurrence - Disney køber Marvel

Stålanden, Edderkoppen, X-men, Supermule og Sorte Slyngel er pludselig blevet søskende. Disney har købt Marvel Comics, der er forlaget bag nogle af verdens mest populære superhelte.

Supermule skal samle sig et ordentlig forråd af jordnødder, og Georg Gearløs skal for alvor have tænkehatten på, hvis Stålanden skal fortsætte sit regime i Andeby.

I et overraskende træk har Disney nemlig købt det ene af USA's to store superhelte-forlag. Marvel Comics står bag den moderne type superhelt, der ikke blot har superevner, men også rod i privatlivet. Disney betaler fire milliarder dollars for forlaget, de 500 karakterer i universet og hele staben. Marvel fortsætter som et selstændig brand og forlag.

"Med handlen kombinerer vi Marvels stærke brand og verdensberømte katalog af karakterer som Iron Man, Spider-Man, X-Men, Captain America, Fantastiske Fire og Thor med Disneys kreativitet, globale portefølje og en forretningsstruktur, der maksimerer værdien på flere platforme og områder," siger Robert Igor, der er præsident for Disney.

Han købte for et par år siden Pixar. Det har været en stor succes. Disney har givet Pixar frie tøjler til at producere gode animationsfilm, mens de bedste kreative kræfter fra Pixar er blevet integreret i Disney. Det er tanken, at Marvel fortsat skal koncentrere sig om sit superhelteunivers, mens Disney tager sig af det forretningsmæssige. Analytikere vurderer, at Disney især er interesseret i at udvikle Marvels forretning med at licensere superhelte til filmstudier.

På spilfronten forventes det ikke, at handlen betyder det store på kort sigt. Marvel har allerede langtidsaftaler med en række producenter som Activision. Men Sega, der har rettighederne til spil baseret på Marvel film, skal snart til forhandlingsbordet. Segas seneste Marvel titler har ikke været specielt succesfulde, og et firma som Rocksteady Studios har med det nye Batman: Arkham Asylum vist, hvordan man smækker et ordentlig superhelte-spil sammen. Batman er en karakter fra det konkurrende DC Comics, der også ejer Superman. På sigt kan man måske komme til at se Marvel helte i spil som Squares Kingdom Hearts, der er en lettere bizar blanding af Anders And og japansk rollespil.

Analytikere tager godt i mod handlen. De mener, at Disney er bedre til at tjene penge på Marvel, end Marvel er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere