Napster indgår aftale med pladeselskaber

Internet-firmaet har indgået en distributionsaftale med tre af de største pladeselskaber, EMI, Bertelsmann og Warner Music.

Med den nye aftale får Napster-brugere adgang til mere end halvdelen af den musik, der er mest efterspurgt - mod betaling. Napster kunne tirsdag offentliggøre den nye distributionsaftale med MusicNet, en alliance bestående af RealNetworks, EMI, Bertelsmann og Warner Music.


MusicNet skal gøre det muligt at købe pladeselskabernes musik på Internet - f.eks. gennem Napster og andre tjenester, som underskriver distributionsaftaler. MusicNet konkurrerer direkte med Duet, en alliance af Sony og Vivendi Universal.


Aftalen mellem Napster og MusicNet betyder at Internet-tjenestens brugere først får adgang til at bytte sange fra små uafhængige pladeselskaber samt egne produktioner. For et ukendt ekstra beløb bliver det muligt at hente et begrænset antal MusicNet sange.


Endnu er det mere end tvivlsomt, om Napster får succes med sin betalingsmodel. En undersøgelse, som Webnoize har gennemført, viser at 87 pct. af Napsters brugere vil skifte til andre filudvekslingstjenester, hvis de bliver tvunget til at betale.


Webnoize kan også fortælle, at antallet af filer, som er udvekslet gennem Napster, er faldet fra 2,79 mia. i februar til 360 mio. i maj.


(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere