Bredbånd blev billigere i 2008

Prisen på en bredbåndsforbindelse er faldet med mellem en tredjedel og halvdelen det seneste år, viser den nye prispjece fra IT- og Telestyrelsen. Dermed er Danmark ikke længere i den dyreste ende i forhold til andre EU-lande.

En bredbåndsforbindelse med en download hastighed på 2 Mbit/s og 512 kbit/s i upload kan i dag fås for 169 kroner om måneden.

En tilsvarende bredbåndsforbindelse kostede i januar sidste år 248 kroner om måneden. Det svarer til et prisfald på en tredjedel på et år, skriver IT og Telestyrelsen.

Ifølge styrelsen ligger den i dag mest udbredte bredbånds-hastighed på 4 Mbit/s download og 512 kbit/s upload - en kombination, der kan erhverves for yderligere 30 kroner om måneden. Det er 49 kroner mindre om måneden end prisen for en 2 Mbit/s forbindelse for et år siden, påpeger It og Telestyrelsen.

"Danmark har i en årrække ligget i den dyre ende i sammenligning med de øvrige EU-lande. De seneste års prisnedsættelser og bredbåndsudbydernes tilbud til eksisterende kunder om mere kapacitet til samme pris er udtryk for hård konkurrence. Det har medført, at priserne i Danmark nu placerer sig omkring EU-gennemsnittet," siger styrelsens direktør Jørgen Abild Andersen.

IT Telestyrelsens seneste prispjece kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere