CD Wow standset i Danmark

IFPI har sendt fogedretten i flæsket på den internetbaserede pladebutik CD Wow. Det kan derfor være slut med billige produkter via den Hong Kong-baserede butik.

Netbutikken CD Wow, der er kendt for særdeles billige cd'er og dvd'er, kan have en kort levetid i Danmark.

Politikens forbrugersite oplyser, at der i slutningen af sidste uge blev beslaglagt regnskabsmateriale og emails ved en fogedforretning hos den danske afdeling af CD Wow.

Video- og pladeselskabernes brancheorganisationer (FDV og IFPI) har foretaget prøveindkøb, der viser, at mange af produkterne er importeret fra lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) - og det er ikke lovligt ifølge EU's lovgivning.

Fogedrettens kendelse betyder, at CD Wow skal stoppe salget af de ulovlige produkter til danske forbrugere. I skrivende stund er det dog stadig muligt at smide produkter i indkøbskurven på CD Wows hjemmeside.

Den danske branchen mener, at det er CD Wows påståede ulovlige import, der har gjort det muligt for firmaet at holde sine priser markant lavere end de danske distributører, og derfor har branchen i længere tid fulgt CD Wow nøje. I oktober sidste år anlagde AntiPiratGruppen sag mod CD Wow, og da CD Wow senere på året etablerede en dansk afdeling blev det muligt at føre en eventuel sag her i landet - i stedet for Kina.

Fogedretten er nu i færd med at udarbejde en rapport, der skal vise hvor stort et krav rettighedshaverne kan rejse i en eventuel retssag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere