Dansk Dataforening uddeler IT-sikkerhedspris

IT-sikkerhedsprisen gik i år til forvaltningschef Jens Petersen fra Ringsted Kommune.

I forbindelse med konferencen "IT-sikkerhed 2001" har Jens Petersen modtaget den årlige IT-sikkerhedspris. Jens Petersen er forvaltningschef i Ringsted Kommune og modtager prisen for sin indsats med pilotprojekter omkring den digitale signatur. Med prisen følger en kontant belønning på 50.000 kr.


Forskningsministeriet har startet en række pilotprojekter, der skal skaffe erfaringer med den praktiske anvendelse af elektroniske underskrifter, og ét af dem har fundet sted i Ringsted Kommune.


Jens Petersen peger på, at den digitale signatur skal være let at bruge, hvis borgerne skal motiveres til at anvende den. Det store spørgsmål er, hvem der skal udstede signaturen. Jens Petersen er fortaler for, at det bliver en myndighed som f.eks. Folkeregistret eller Politiet.


Formanden for priskomiteen, professor Peter Landrock, siger i begrundelsen til valget af prismodtageren: "Jens Petersen har været en ren dampmaskine, når det gælder om at få
indhentet erfaringer, prøve at lære af projektet, engagere andre gennem foredrag og ikke mindst gå i gang med at tilrette IT-udviklingen i kommunen, så den digitale revolution kan blive realiseret på en tilfredsstillende og borgervenlig, men samtidig rationel måde".


Prisen er sponsoreret af Dansk Dataforening, Tele Danmark, Post Danmark, Kommunedata og Unibank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere