Fortsat fremgang for mobilsalget

Prognose fra Mobiltelebranchen viser, at salget af mobilterminaler i Danmark går fremad. Salget i første kvartal af 2003 ligger således mere end 10 procent over første kvartal sidste år.

Salget af mobiltelefoner i Danmark ligger fortsat på et højt niveau. Sidste år anslår branchen, at der blev solgt i alt 1,2 mio. mobiltelefoner i Danmark. I første kvartal i år ligger salget 10-15% over salget i samme periode sidste år.

Det viser Mobiltelebranchens prognose for 1. kvartal af 2003, som er udarbejdet på baggrund af indrapportering fra branchens virksomheder. I prognosen, som udsendes for første gang og som fremover vil blive udsendt kvartalsvis, medvirker Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Alcatel og Siemens.

Det er branchens forventning, at salget vil øge i 2003, så det samlede salg vil overstige 1,2 mio. telefoner. Det er samtidig branchens opfattelse, at der netop nu sker en forskydning i salget i retning af mere avancerede telefoner med farveskærm, MMS, polyfoniske ringetoner mm.

»Folk får i øjeblikket mere valuta for pengene ved at bytte telefon. I de nye telefoner er der langt flere funktioner til samme pris. Det kan forklare en del af salgsfremgangen,« siger Peer Kølendorf, formand for Mobiltelebranchen.

Den samlede udbredelse af mobilabonnementer i Danmark anslås af IT og Telestyrelsen til at være 83 abonnementer pr. 100 indbyggere pr. 1. januar 2003. Antallet af mobilabonnementer overgik for halvandet år siden antallet af fastnetabonnementer.
Forskellen mellem de to abonnementsformer øges fortsat, idet antallet af fastnetabonnementer pr. 1. januar 2003 var 69,5 abonnementer pr. 100 indbyggere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere