Uprofessionalisme præger open source-løsninger

De konsulenter der installerer open source-CMS-løsninger i Danmark mangler evnen til at lede og planlægge projekterne. Enig, siger en af konsulenterne, men påpeger den store prisforskel. Det skriver IT-avisen ComON, der udkommer torsdag.

Udbuddet af CMS-løsninger i Danmark er stort. Men de rene open source-CMS-systemer, der er gratis at anskaffe er på tilbagetog. Sidste år kategoriserede BNP Consulting 12 seriøse open source CMS-systemer, men nu er der blot syv seriøse bud tilbage

»Det skyldes især, at de selskaber, der understøtter systemerne, langt fra er professionelle nok. De mangler evner til at lede projekterne, evnen til at kommunikere med kunderne og endelig formår de ikke at planlægge implementeringen af systemerne,« lyder kritikken fra tekniske direktør i BNP Consulting, Lars Pedersen.

Hos en af de danske konsulenter, som gør det i netop open source-CMS genkender man kritikken.

»Det er en hård kritik, men i virkeligheden er den jo sand nok for en stor del af os, der beskæftiger os med open source CMS. Ofte er det jo enkeltmands-konsulenter, der gør det i open source. Selv om vi hos os er fem mand, er det da svært for os at matche de helt store. Men vi er på vej frem,« siger direktør i Typo Systems, Thomas Lorenzen.

Typo Systems har open source CMS-løsningen, Typo3, som tilbud. Og selv om virksomheden det seneste år er vokset fra at være en en-mands-virksomhed til nu at have fem mand tilknyttet, erkender direktøren, at der endnu er et stykke fra Typo Systems op til de store leverandører.

»Men primært kigger folk på prisen, når de går efter open source. Og her er der et stort besparelsespotentiale,« siger Thomas Lorenzen.

I forhold til CMS-systemerne adskiller open source-systemrne sig ved, at kunden slipper for at betale for anskaffelse. Til gengæld skal der stadig betales for konsulenthjælp til installation og opsætning.

Udgiften til selve installationen vil alt afhængig af system og konsulent ligger på 1-2 gange prisen for selve licensen. Dermed vil man som virksomhed kunne spare mellem en tredjedel og ehalv delen af den samlede pris ved at vælge open source-CMS.

FAKTA: Open source-CMS
Systemerne udvikles og administreres typisk af en central gruppe programmører, der finansieres ved kapital-tilskud fra de konsulenter, som installerer dem hos virksomhederne. På det danske marked er der ifølge BNP Consulting syv seriøse open source CMS-systemer. Blandt dem finder man systemerne Typo3, Mambo, Postnuke og Plone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere