ITEK: UMTS-penge bruges forkert

Brancheorganisationen ITEK undrer sig over, at kun en ganske lille del af UMTS-millionerne er blevet afsat til it-investeringer.

Patierne bag salget af UMTS-licenserne i 2001 blev i går enige om en fordeling af 855 millioner i perioden 2006-08, og i Dansk Industris branchefællesskab for teleindustrien, ITEK, undrer man sig over, at partierne bag UMTS-forliget kun har valgt at afsætte 225 ud af 855 millioner kroner til it-området.

»I ITEK er vi noget forundrede over, at så lille en andel af UMTS-midlerne - som vi jo har betalt - kommer tilbage til vores erhverv. Regeringen har selv udpeget informations- og kommunikationsteknologi til et vigtigt satsningsområde. Selv om vi har sympati for, at der afsættes øgede midler til forskning på andre områder, havde det været mere oplagt at tilgodese IKT-satsninger på områder som trådløs kommunikation, indlejret software, sensorer og akustik,« siger Tom Togsverd, der er direktør for ITEK.

Tom Togsverd fremhæver, at den offentlige forskningsindsats halter langt bagefter på it-området, og at den valgte prioritering derfor er uforståelig.

»Hertil kommer, at regeringen trods de nye 285 millioner kroner om året er ganske langt fra Barcelona-målene for den offentlige forskningsindsats. Problemet er særligt stort på IKT-området, hvor virksomhederne hidtil har investeret 10 gange så meget i IKT-forskning som det offentlige. Vi har med andre ord et stort efterslæb, som vi gerne skulle have dækket ind i de nærmeste år for at kunne stå os i konkurrencen om de gode hoveder,« siger han.

I UMTS-forliget er der blevet afsat i alt 550 millioner kroner til forskning, hvoraf de 135 millioner kroner skal gå til blandt andet sammenhæng i offentlige it-systemer, videncenter for software, e-læring og e-business.

Der er desuden afsat 170 millioner kroner til videndeling, hvoraf de 90 millioner går til regionale it-satsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere